SloSkills, 1. dan

Danes je potekal 1. dan tekmovanja SLOSkills v Novi Gorici, kamor smo (4-članska ekipa: Miha Longino, Peter Virant, Slavko Žitnik, Marinka Žitnik, sicer vsi študenti FRI) dospeli že včeraj.

Od 9.30 do 18.30  (z odmorom za kosilo) smo se ukvarjali s celovito postavitvijo informacijskega sistema za poslovalnico fiktivnega podjetja Vse imamo d.o.o. Ključne naloge so bile:

  • Windows: Server 2008, RDP, DHCP, Exchange 2007, GP, DNS, OWA
  • Linux: Centos 5.4, DNS, SSH, DHCP, CMS (drupal, splet + intranet)
  • cisco: Catalyst 2960, router 1841, VLAN, ACL, DHCP, routing
  • projektno vodenje: metodologija, wbs, gantt, org. shema, predstavitev za trženje, varnostna politika (surprise)

Tekmovanje je precej zanimivo, saj za razliko od mnogih preverja neposredna praktična znanja v življenjskem okolju (hrup, omejen čas in sredstva). Vredno omembe je, da tekmovalci v času tekmovanja ne smejo komunicirati z zunanjim svetom razen s sodniki, to pomeni, da ni dostopa do interneta ali kakršnih koli gradiv. Zanašati se je moč samo nase in ostale člane ekipe (no, ekipi v 10 urah dela priprada 10 min žeton za brskanje, a brez kakršnegakoli prenašanja datotek in podobnih domislic :) )

Med tekmovanjem

Trenutno se

regeneriramo v Novi Gorici, kjer jutri čakamo na zadnji del tekmovanja in razglasitev rezultatov. Šlo nam je (zelo) dobro – namestitev in konfiguracija sta uspeli.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to SloSkills, 1. dan

  1. Pingback: Casino 1276717121