Sprejem zlatih … zlatih maturantov na Brdu pri Kranju

V petek, 19. septembra 2008, je na Brdu pri Kranju potekal sprejem zlatih maturantov splošne, mednarodne in poklicne mature, ki so na maturi 2008 zbrali vse možne točke.

Kot predstavnica tistih, ki so vse točke dosegli na splošni maturi, sem se slovesnosti udeležila tudi jaz. Za uspeh so nam čestitali predstavniki Ministrstva za šolstvo in šport (MŠŠ) in nekatere vidnejše osebe javnega (političnega) življenja; naj omenim le nekatere: predsednik RS Danilo Türk, minister Milan Zver, predsednik DS Blaž Kavčič, predsednik SAZU, predsednik RIC itd. Seveda ob tem ne smem pozabiti predstavnikov sponzorskih organizacij in podjetij, ki so vsi po vrsti z govorniškega odra razkazovali svoje sposobnosti javnega nastopanja. Hmmm, enim je šlo boljše, drugim pač slabše.

Kakorkoli že, potrebno je priznati, da se je MŠŠ pri organizaciji prireditve zelo potrudilo, izbralo ustrezen termin, lokacijo in nastopajoče: 66 maturantom z ravnatelji je bilo udobno v veliki dvorani Grandis (do 550 sedežev), prireditev je povezovala Bernarda Žarn, popestrili pa so jo plesalci NLB in Eva Černe. Razgibanost je bila dosežena z nagradnimi vložki (beri: Gorenje je srečneža nagradilo s hladilnikom, InterSport je 20 srečnežev nagradil z vrednostnimi boni, NLB pa z opekači).

Po končanem sprejemu smo se maturantje in gostje v preddverju lahko prepuščali užitkom okusnih sadnih, mesnih, sladkih jedi; organiziran je bil tudi voden brezplačen ogled grada Brdo z okolico.

Seveda … vsi maturantje smo bili bogato obdarjeni, vsakega je v nahrbtniku pričakalo sledeče: darilni bon Atlantis, mobitel LG KU580 Hero, kozmetika Krke, optična miška, knjige, majica Gorenja, Microsoftova webcamera, obvestilo o nakazailu 200 € na študentski račun NLB, promocijsko gradivo. (op. Opravičujem se sponzorjem, če so pomotoma izpuščeni :) )

Torej, če zaključim: Bogate izkušnje s številnih podobnih prireditev (beri: mednarodna tekmovanja, olimpijade in srečanja) mi narekujejo, da prireditev označim kot zelo dobro izpeljano brez večjih tehničnih ali podobnih pomanjkljivosti.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Sprejem zlatih … zlatih maturantov na Brdu pri Kranju

  1. Pingback: Casino 49018aa317